Västra eller östra Skåne

Många av oss svenskar väljer att planera sin semester i Skåne. Var i Skåne avgör dock mycket vad som finns att göra och karaktären skiljer sig väldigt mycket mellan västra och östra Skåne. Bland semesterorterna på den västra sidan är det främst Båstad som utmärker sig med ett par intensiva festveckor med höjdpunkten under den så kallade tennisveckan. På den östra sidan av Skåne, mer känt som Österlen, är det orterna Simrishamn och Tomelilla som står ut men här är det inte festande som står i fokus.

Båstad

Båstad är en väldigt lugn liten ort i norra Skåne under stora delar av året men under ett par veckor under sommaren blir den lilla orten invaderad av turister. Under tennisveckan kan så mycket som 100 000 turister komma till Båstad och under denna tid är det festande som står i fokus. Om du själv vill uppleva detta rekommenderas att du besöker Hotellbåstad.com för att kolla tillgängligheten av hotell på stört. Hotellen i Båstad bokas nämligen upp snabbt och det kan vara lite mindre kaotiskt under denna tid. Övriga veckor på året är det dock betydligt lugnare och det finns både bra strand och restauranger som gör att Båstad är lämpligt för ett besök mer än en vecka per år.

Tomelilla

Österlen är betydligt lugnare än den västra sidan av Skåne. Här finns inga nattklubbar och är det festande du är ute efter kommer du bli besviken. Här finns det dock vacker natur och är du ute efter lugn och ro kommer du älska Österlen. En av de större orterna på Österlen är Tomelilla och hit väljer många barnfamiljer att åka. Det främsta skälet till detta är Tosselilla sommarland. Nöjesparken har bland annat ett hoppslott och vattenland. Från Tomelilla har du också nära till många av de andra sevärdheterna på Österlen. Om du planerar att ha Tomelilla som ”bas” för din vistelse på Österlen rekommenderas Hotelltomelilla.se. Här hittar du ett urval av bra hotell och vandrarhem i Tomelilla.