Trend: Familjeresor och kryssningar

När man skall ut och resa med hela familjen kan det vara svårt att hitta ett resmål som passar alla åldersgrupper på grund av brist på händelser för dem lite mindre. En kryssning är något som hela familjen kan åka på och ha roligt av då det finns många olika aktiviteter att delta i. Ett populärt resmål är att kryssa runt Kanarieöarna under sju dagars tid vilket bjuder på många spännande upplevelser såväl ombord som på land. Flera resebolag anordnar kryssningar till rimliga priser för hela familjen där man kan koppla av från stress och arbete och njuta av god mat och vackert väder.

På kryssning runt Kanarieöarna så råder det stor frihet att göra vad som faller en in vilket är lämpligt då man har barn med sig. Det finns möjlighet att vara med på aktiviteter för hela familjen ombord i princip varje dag, vilket gör att man lätt kan sysselsätta familjen med roliga spel och tävlingar. Det finns stora ytor avsedda för barnen att leka på uppe på däck såväl som inne i kryssningsfartyget. När det kommer till mat så finns det mycket gott av ta del av och med flexibla serveringstider kan man äta när man är hungrig, speciell barnmeny finns med många klassiska favoriträtter.

Under en kryssning runt Kanarieröarna görs det många spännande landstigningar som på Lanzarote och La Palma, och beroende på rutt så kan det även ingå destinationer till Agadir eller Madeira. Man har gott om tid att se sig om på destinationerna i familjens sällskap innan det är dags att kliva ombord och resa vidare, vilket ger goda möjligheter till shopping och sightseeing. På DN.se kan du läsa mer om kryssningar kring Kanarieöarna och andra resenärers upplevelser ombord. Wondercruises är det resebolag som nämns i artikeln tillsammans med rederiet Thomson Celebration.

Kryssning som resmål är något som passar alla i familjen oavsett om man har småbarn eller tonåringar med sig. Vilket gör det till en lättplanerad semester då alla bekvämligheter finns ombord och är välorganiserade samt sköts av kryssningsfartygets personal. Även fast man har ett öga på barnen så kan man bekvämt slappna av med en god bok i solstolen medan kryssningsfartyget kryssar sig fram mellan vågorna under den värmande solen.

Årets julkalender Piratskattens hemlighet bidrar förmodligen till ett ökat intresse för båtlivet och medelhavet hos vår barn.