Så planerar ni er bröllopsresa

Tiden fram till bröllopet är ofta ganska hektisk och stressande. Många väljer att resa bort efter bröllopet för att få spendera tid tillsammans och koppla av. Men även smekmånaden måste planeras på förhand för att den ska bli så bra som möjligt.

Det första ni måste bestämma är vart ni ska resa. Resmålet avgörs av budget och intressen, och kan vara allt från en lyxkryssning i Karibien till en kort charterresa i Europa eller en skidresa till svenska Åre. Ni som par avgör hur er bröllopsresa ska se ut.

Att arrangera ett bröllop kostar ofta ganska mycket pengar. För vissa kan det därför vara svårt att åka på bröllopsresa direkt efter bröllopet. När ni väljer att åka bort bestämmer ni, vill ni senarelägga bröllopsresan gör ni det, men är ni riktigt smarta bokar ni er bröllopsresa i god tid innan bröllopet ska äga rum. På så sätt kan ni ha råd att resa i anslutning till bröllopet för att ni har bokat resan så långt som ett halvår eller ett år i förväg. Även flygbiljetter eller tågbiljetter till och från resmålet kan ni boka långt i förväg för bästa pris.

Boendet är också en viktig del av bröllopsresan och när ni ändå är i gång och bokar färdmedel till och från resmålet bör ni också satsa på att hitta ett passande boende. Beroende på vart ni vill åka finns det även olika boendeformer att ta ställning till. Lyxigt hotellrum, privat lägenhet eller ett all inclusive-boende är några exempel på populära boendeformer. Att även ha lite koll på vad ni vill göra under bröllopsresans gång kan vara bra för prislappen och sinnet. Givetvis finns det ingen anledning att planera in en massa aktiviteter så långt som ett halvår innan avfärd men finns det något speciellt ni både vet att ni vill göra kan det kännas skönt att ha planerat in detta.

Bröllopsresan är slutligen en tid för er nygifta att njuta av varandras sällskap och det spelar ingen roll om ni reser långt eller bara till grannstaden. Det är lätt att dras med i yttre förväntningar och påtryckningar rörande hur en bröllopsresa ska vara utformad, men det är bara ni som par som vet vad som är rätt typ av resa för er.

Den svenska kändisdesignern Valerie Aflalos har vunnit guldknappen åker själv till Sicilien och motiverar det så här till Expressen. "Vi åker på bröllopsresa till södra Sicilien, det är just nu vårt drömresmål, god mat, vackra kläder och inspirerande för mig i mitt jobb. Domenico Dolce, ena halvan i Dolce & Gabbana, kommer ju därifrån..."

För veteranen och guldsmeden Fahlström innebär det något extra "Att skapa sitt eget smycke i form av ett par alliansringar som speglar just era personliga önskemål är alltid en väldigt speciell känsla!". Att skräddarsy kärlek kan man säga.