Kryssningstips: Queen Elizabeth på tur i medelhavet

En kryssning är bland de bästa semesteralternativen när man bara vill koppla av och bli ordentligt bortskämd. Desto roligare blir det om kryssningsfartyget också har ett kul tema som erbjuder en unik upplevelse. Sen spelar ju så klart rutten in; fartyget är ofta ett resmål i sig själv, men man får inte glömma att kliva av skeppet när det besöker något spännande land. Rederiet Canard erbjuder en utmärkt kryssning som träffar alla dessa punkter med skeppet Queen Elizabeth.

Fartyget Queen Elizabeth erbjuder en lyxig och rofylld kryssningsresa med brittisk känsla. Det stora skeppet erbjuder massor av högklassiga dagliga aktiviteter. Varje kryssning bjuder på en stor bal i den designerade balsalen The Queens Room ombord. Varje bal har ett tema som avslöjas på förhand, så att man kommer dit i rätt klädkod. Exempel på teman är bland annat Royal Ascot, Strictly Starlight eller Black and White.

Varje dag klockan 15.30 serveras det äkta brittiskt afternoon tea. Här blir man serverad av personal i vita handskar, och man bjuds på utsökt te, smörgåssnittar, bakverk och scones.

Skeppet har så klart också lyxiga spa- och badavdelningar. Det finns två poolområden med två bubbelpooler var. Det finns också en hel del spabehandlingar att boka, som t.ex. massage.

Kryssningarna går att köpa på 12, 14, 17, eller 21 nätter, och skeppet håller en rutt i medelhavet mellan juni och december. Ett exempel på pris är 14 nätter i insidehytt går på omkring 19 390 kronor per person. Fartyget avgår från Southhampton, med en avgång från Hamburg.

Källa: Expressen

Mer om kryssningar på Resande Folkets Riksorganisation: Viking Grace Spa & Wellness