Drömmen om en utlandsflytt

Många drömmer om ett nytt liv i ett annat land. Det behöver inte vara för att man är missnöjd med livet här hemma, men man kanske är sugen på något nytt. I många länder är det dessutom lättare att driva företag och förverkliga sig själv. Men det är inte många som är modiga och vågar satsa på sina drömmar.

Familjen som tog steget

En familj som vågade ta det här steget, och flytta till Schweich 2005, var Exil-mamman (som hennes blogg heter) och hennes familj. Det var ett enormt steg att ta, men gladdes i efterhand av att de satsade fullt ut på sin dröm.  Det har inte alltid varit en dans på rosor för familjen. Att flytta till ett annat land är en process, och det kommer ta tid att anpassa sig till allt som är nytt. Det innebär en livskris på många sätt. Man lämnar allt man känner till, och allt man är trygg med. Det kanske till och med innebär att man lämnar dem flesta av sina vänner och släktingar.

Följ med i denna familjs spännande liv på bloggen: exilmamman.blogspot.com.

Funderar man på att flytta till ett annat land så kan det vara en bra idé att hyra ett hus eller en lägenhet i området man är intresserad av, detta för att lära känna staden och kulturen. Glöm heller inte att lyssna på dina barn och ta hänsyn till dem.  Det är viktigt att de ska trivas och kunna få nya kompisar. Själva flytten ordnar sig alltid, men familjen är svårare att reparera. För att göra det enkelt för sig anlitas med fördel en flyttfirma som är vana att jobba internationellt. I Sverige har Wermlandsflytt ett sammarbete med internationella transportfirmor för att flytten skall gå smidigt.